//banners section

Da li je konjima potrebna nega zuba?

0

Osa i stršljen u pčelinjaku

0

Izbor priplodnih junica

Kako odabrati priplodnu junicu? To je često pitanje koje farmeri postavljaju sebi i okolini.

0

Životinje za mala dvorišta

Vlasnik ste malog dvorišta i ljubitelj životinja i zanima vas koje biste životinje mogli na tom prostoru da gajite – Farmia daje 6 predloga.

1

Očekuje se veći pad prinosa soje

Kod soje očekuje se pad prinosa sa skoro četiri tone po hektaru koliko je bio prošle godine, na samo dve do dve i po tone ove godine

0

Crna kao ugalj: Kadaknat kokoš

Ono što je zaista zanimljivo za Kadaknat rasu jeste da su koža ispod perja, kreste, delovi oko očiju, pa čak i samo meso ove kokoške u potpunosti tamni, pa i crni!

10

Bespovratna sredstva za voćare i vinogradare!

Srbija dodeljuje bespovratna sredstva za voćare i vinogradare radi podizanja novih zasada. Evo o čemu je zapravo reč.

0

Poznata zbog krzna – dugorepa činčila

Dugorepa činčila spada u red glodara, iz porodice zečijih miševa, što objašnjava zašto se onima koji ih prvi put vide čine da su kunići. Ona je od sredine dvadesetog veka postala najtraženija i najučuvenija zbog svog krzna.

0

Nova bespovratna sredstva za stočarske farme

Još jedan konkurs za nova bespovratna sredstva u cilju formiranja stočarski farmi je pred nama. A evo i šta je cilj ovog konkursa.

0

Cene ovaca i koza na tržištu Srbije od 17. do 24. jula 2017. godine

Cene ovaca i koza su se menjale tokom prošle nedelje u svim krajevima Srbije. Saznajte sve detalje o cenama ovih životinja u tekstu koji sledi.

0

Cene goveda na tržištu Srbije od 17. do 24. jula 2017. godine

Cene goveda su se menjale i tokom prošle nedelje. Pogledajte sve detalje kretanja cena u Srbiji.

0

Cene svinja na tržištu Srbije od 17. do 24. jula 2017. godine

Cene svinja u Srbiji su se i prošle nedelje menjale. U nastavku teksta pročitajte detalje kako su se kretale cene svinja na našem području.

0

Male tajne za dobru ishranu svinja

Pravilna ishrana svinja, bilo za priplod ili tov, odlikuje se adekvatnim obrocima prema težini, starosti i svrsi gajenja, a najviše se koriste ugljenohidratna, proteinska i mineralna hraniva.

7

6 razloga zašto prase u šoljici čaja ne može biti vaš ljubimac

Mini svinje su poslednjih godina hit u svetu. Međutim, negovanje mini svinja nije tako primamljivo i jednostavno kao što se čini. Farmia donosi 6 razloga protiv.

1

Lažni futoški kupus na pijacama širom Srbije!

Obratite pažnju! Na pijacama se pojavio futoški kupus koji nema odgovarajući kvalitet a prodaje se kao pravi kupus.

0

Malinari štrajkuju glađu u ponedeljak!

Malinari su najavili veliki štrajk glađu u ponedeljak u Beogradu, usled velikog nezadovoljstva trenutnim tržištem i cenom maline.

0

Kako oterati zlo – Trihineloza

Trihineloza je zajedničko parazitsko oboljenje ljudi i životinja, izazvano larvenim oblicima parazita trihinele, koja se održava prenošenjem u lancu pacov – svinja – čovek.

0

Odupreti se globalizaciji: gajenje petlova

Ranije je važilo pravilo da kokoške nose jaja, a petlovi služe za tovljenje. U današnje vreme ova slika se bitnije izmenila i petlovi postaju višak.

0

Rešenje za spas sela: Mladima pokloniti državnu zemlju?

Izgleda da zadruge imaju rešenje za odumiranje sela ivraćanje mladih u ruralna naselja. Evo šta oni kažu o ovom problemu i šta predlažu za spas sela.

3

Novi konkurs za započinjanje postupaka komasacije

Evo još jednog novog konkursa za procese komasacije. U nastavku teksta pročitajte sve detlaje konkursa, kao i koja je to neophodna dokumentacija za prijavu.

0