//banners section

Evo još jednog javnog konkursa za obuku kompanija ili proizvođača u cilju razvoja izvoza.

Javni konkurs za učešće u programu obuke Podrška razvoju izvoznih kapaciteta agrobiznis kompanija u republici Srbiji, piše Poljosfera.

U cilju unapređenja izvoznih potencijala agrobiznih sektora u Republici Srbiji sa ciljem daljeg poboljšanja spoljnotrgovinskog bilansa u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije, Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je konkurs za učešće kompanija, zadruga i udruženja proizvođača u programu obuke „Podrška razvoju izvoznih kapaciteta agrobiznis kompanija u Republici Srbiji“. Predmet konkursa je izbor agrobiznis kompanija/zadruga/udruženja proizvođača čiji će predstavnici učestvovati u programu obuke koji ima za cilj razvoj postojećih i dalje unapređenje izvoznih kapaciteta.

Oblast javnog konkursa je razvoj poljoprivrede i prehrambene industrije.

Koje tematske oblasti obuhvata konkurs?

Prioritetne tematske oblasti u okviru trening programa su:

-unapređenje poslovanja i izvoznih performansi agrobiznis kompanija;
-izvozna strategija i pristup novim tržištima;
-analiza ponude i potražnje;
-zakonska regulativa, propisi i zahtevi za izvoz proizvoda na inostrana tržišta;
-razvoj novih proizvoda;
-strategija poslovnog pregovaranja;
-standardi kvaliteta i sertifikovanje;
-marketing, brendiranje proizvoda, dizajn, pakovanje i obeležavanje.

Uslovi učešća

Učesnici treninga mogu biti predstavnici izvozno orijentisanih kompanija/zadruga/udruženja proizvođača registrovanih na području Republike Srbije i upisanih u Agenciji za privredne registre koji se bave proizvodnjom i preradom voća, povrća, mesa i mleka.

Trening za izabrane kandidate će biti besplatan.

Opšti podaci o trening programu

Trening program je deo aktivnosti u okviru projekta „Pomoć za trgovinu – podrška razvoju proizvodnih kapaciteta agroindustrijskog sektora u Srbiji“ koji finansira Vlada Ruske Federacije, a koji implementira Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP), saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Planirano je održavanje 10 dvodnevnih obuka u periodu septembar – novembar 2017 i učešće 20 učesnika u okviru jedne dvodnevne obuke, 200 učesnika ukupno za celokupan program obuke.

Nakon završetka programa, biće odabrano do 10 najboljih kompanija kojima će projekat obezbediti stručnu konsultantsku pomoć u pogledu sertifikovanja i uvođenja međunarodno priznatih standarda kvaliteta. Kompanije će same finansirati neophodne infrastrukturne promene.

Kako se prijaviti?

Upitnik za prijavljivanje na konkurs možete preuzeti – ovde, a nakon popune poslati ga na elektronsku adresu milica.tosic@undp.org najkasnije do 1. septembra 2017. godine.

Marija Jolić

Comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *