//banners section

Joga vežbe osmišljene su da održavaju telesno i duhovno zdravlje vežbača. Treniranje joge spada u anaerobni tip vežbanja. Ovakvim treningom ne gubi se na težni i mastima, već su vežbe usmerene na zatezanje i jačanje mišića. Nastale u Indiji, vežbe joge sada praktikuju ljudi širom sveta i uživaju kako u fizičkom, tako i u spiritualnom pročišćenju uz njih.

Peni Lejn – pionir u kozjoj jogi

I koze vole jogu daska
Krajnje zanimljiv način bavljenja jogom, nadamo se da koza ume da pliva

Rejčel Braten je pisac, motivacioni govornik i instruktor joge. Poreklom je iz Švedske, odakle se nakon diplomiranja preselila za Kostariku gde je otkrila prednosti svakodnevnog vežbanja joge. Od 2010.godine je u Arubi na Karipskim ostrvima gde živi i radi kao joga instruktor.

Stalno putuje i podučava ljude raznim joga veštinama. Izdala je i knjigu “Joga devojka” (Yoga girl) o njenom putu iz Švedske do Kostarike i Kariba praćenim vežbama joge i meditacijom. Danas, ova Šveđanka ima gotovo 2 miliona pratilaca na društvenim mrežama gde svakodnevno postavlja fotografije, snimke i tekstove o vežbanju joge.

Osim vežbanja joge na svom sajtu Rejčel deli i savete koji odgovaraju ovakvom životnom stilu. Tako na njenom sajtu možete pronaći i recepte za zdrave obroke, opuštajuće muzičke liste, kao i njene putopise.

Zajedno sa mužem Rejčel se brine i o prihvatilištu za životinje u Arubi. Ovog Božića od muža je na poklon dobila malo jare koje je nazvala Peni Lejn. Rejčel i Peni su se veoma brzo sprijateljile i Rejčel je shvatila da joj novi ljubimac može postati i poslovni partner.

Peni svoju gazdaricu prati svuda i odličan je saputnik. Rejčel sve više uživa u jogi uz nesvakidašnjeg krznenog prijatelja. Prateći video klipove ove joga instruktorke primećujemo kako je osećaj za balans ovog slatkog jareta iz dana u dan sve bolji. Bračni par ima i psa po imenu Ringo koji se rado pridužuje Rejčel i njenom jaretu u joga avanturama.

Nadamo se da će Rejčel još dugo da uveseljava svoju internet publiku joga vežbama i savetima, ali i vežbanjem sa njenim ljubimcima. Možda se uskoro Rejčelinoj maloj porodici vežbača pridruži još neka interesantna životinja. Šta mislite koja bi to životinja mogla da bude?

Jelena Krstić

Jelena Krstić, dramaturg, redovni saradnik na Farmia.rs. Istraživač na poljima tehnologije i digitalnog marketinga.

Comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *