//banners section

Evo još jednog novog konkursa za procese komasacije. U nastavku teksta pročitajte sve detlaje konkursa, kao i koja je to neophodna dokumentacija za prijavu.

Za započinjanje novih postupaka komasacije u jedinicama lokalnih samouprava s teritorije AP Vojvodine, kao i nastavak postupaka komasacije koji su u toku namenjeno više od 73 miliona dinara, a Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumrstvo raspisao je konkurs za sufinansiranje realizacije aktivnosti kod postupaka komasacije, piše Poljosfera.

Cilj konkursa je podrška započinjanju novih postupaka komasacije u jedinicama lokalnih samouprava s teritorije AP Vojvodine, kao i nastavak postupaka komasacije koji su u toku (za jedinice lokalne samouprave: Zrenjanin, Pančevo, Vršac, Sremska Mitrovica, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Kanjiža, Irig, Opovo, Žitište, Vrbas, Mali Iđoš, Ruma, Apatin i Kovin).

Koja je visina sredstava koja se dodeljuje?

Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje za započinjanje novih postupaka komasacije jeste 24.096.510,84 dinara. Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje za realizaciju ranije započetih postupaka komasacije koji su u toku u jedinicama lokalne samouprave iz tačke 1. ovog konkursa jeste 49.381.556,34 dinara. Sredstva se kao bespovratna dodeljuju korisnicima u obimu do 55 {6cd17b10ab34226cae1d1fa77a729b0353f498ccbe1164c19971cd8f5cb7e905}. Preostali iznos obezbeđuje korisnik sredstava. Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se odobrava po jednoj prijavi iznosi do 15.000.000,00 dinara.

Koja je namena ovih sredstava?

Kada su u pitanju prijave koje se podnose za započinjanje novog postupka komasacije, predmet finansiranja jesu aktivnosti na realizaciji I faze komasacije, definisane programom komasacije: komasaciona procena vrednosti zemljišta, geodetsko-tehnički radovi, nadzor nad vršenjem radova, i sl.

Kada su u pitanju prijave koje se podnose za nastavak komasacije, predmet finansiranja jesu aktivnosti na realizaciji II i III faze komasacije, definisane programom komasacije: geodetsko-tehnički radovi, nadzor nad vršenjem radova, radovi na krčenju terena i uređenju zemljišta koji su nužni radi nesmetanog sprovođenja komasacije, katastarsko klasiranje i bonitiranje zemljišta, nabavka belega i sl.

Predmet sufinansiranja nisu troškovi: komisije za komasaciju, potkomisija, komisije za javnu nabavku, konsultantskih usluga, kancelarijskog materijala i opreme, izrada programa komasacije, telefona, struje, zakupa prostorija, reprezentacije i slično.

Rok za prijavu na konkurs je  zaključno sa 04.9.2017. godine.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona: 021/487-4405.

Tekst pravilnika, konkursa, obrazac prijave na konkurs, kao i tabele mogu se preuzeti ovde. Svi dodatni detalji o ovom konkursu nalaze se ovde.

Marija Jolić

Comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *