//banners section

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu biće održan od 14. do 20. maja, a prema najavama organizatora okupiće rekordnih 1 500 izlagača iz 60 zemalja, kao i najznačajnije domaće privrednike iz oblasti agrara, te grana usko povezanih sa poljoprivredom.

Zemlja partner 83. međunarodnog poljoprivrednog sajma je Italija i na sajmu će biti predstavljeno 16 italijanskih preduzeća iz oblasti poljoprivrede. Podsetimo, Italija je prvi trgovinski partner Srbije, a saradnja u oblasti poljoprivrede između naših zemalja je na visokom nivou.

Dalje, tokom sedam dana Poljoprivrednog sajma, u Kongresnom centru „Master” očekuje se veliki broj konferencija, poslovnih i stručnih skupova, te savetovanja, okruglih stolova, promocija, prezentacija, kao i uručenja nagrada.

Posetioci će moći da vide najreprezentativnija grla iz domaćeg uzgoja, a svojevrsna izlagačka poslastica biće do sada najveća izložba poljoprivredne mehanizacije. Naime, našim proizvođačima biće predstavljena izložba 1 500 mašina, a najavljeno je značajno učešće izlagača iz Kine.

Šampion prošlogodišnjeg Sajma – gromada od 2,2 tone
Prava atrakcija među eksponatima na prošlogodišnjem Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu bio je priplodni bik Dragan, vlasništvo Milana Đurđevića iz Subotišta.

Apsolutni šampion 82. Poljoprivrednog sajma težio je čitavih 2,2 tone.

„Na našoj farmi imamo oko 1 200 grla stoke, a bik Dragan je najteže grlo. Hrani se silažom sa naših njiva i koncentratom”, tom prilikom izjavio je ponosni gazda Đurđević.

Ispred boksa u sajamskoj štali u kojoj se bik Dragan nalazio, po ceo dan okupljali su se posetioci koji su želeli da ga fotografišu.

Farmia među šampionima

Porodica Govedarica na Farmia štandu na Poljoprivrednom sajmu 2015.
Porodica Govedarica na Farmia štandu na Poljoprivrednom sajmu 2015.

Dolazite na 83. poljoprivredni sajam? Drugu godinu za redom Farmia će biti tamo gde su farmeri. Našu posetu Sajmu iskoristićemo da promovišemo poljoprivrednike i izazove sa kojima se susreću, a zasigurno ćemo ovaj jedinstveni događaj iskoristiti da uspostavimo nove saradnje i razmenimo iskustva.

Ne propustite priliku da upoznate naš tim na našem štandu, a koji će se nalaziti do ulaza u halu 23. Očekuju vas lepa iznenađenja, a mislićemo i na one koji nisu u mogućnosti da posete ovogodišnji Poljoprivredni sajam.

Svakodnevno ćete imati priliku da čujete detaljne izveštaje, kao i da pratite specijalnu sajamsku hroniku, kako putem našeg bloga, tako i putem naših društvenih mreža.

Postoji li nešto o čemu biste voleli da vas obavestimo dok smo na sajmu u Novom Sadu? Pišite nam putem Farmia stranice na Fejsbuku.

Maja Žikić

Maja voli da istražuje i da uči nove stvari svaki dan. Ona provodi svoje vreme čitajući o poljoprivredi i kupoprodaji stoke, tražeći najbitnije informacije da bi našim farmerima mogla sve lepo da spakuje.

Comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *