//banners section
  • Most Recent
  • Most Commented
  • Popular

Šuga kod životinja: Kako se rešiti ove bolesti?

0

Crna slavonka – fajferica

0

Kratka, mala i debela – Vijetnamska svinja

Vijetnamske svinje potiču iz močvarnih delova Vijetnama i vode poreklo od divlje svinje. Obično se za njih vezuje crna boja, ali ima nekoliko vrsta meleza.

0

Male tajne za dobru ishranu svinja

Pravilna ishrana svinja, bilo za priplod ili tov, odlikuje se adekvatnim obrocima prema težini, starosti i svrsi gajenja, a najviše se koriste ugljenohidratna, proteinska i mineralna hraniva.

7

Kornvol – velika crna svinja

Kornvol, je rasa svinja poreklom iz Velike Britanije, poznata je još i kao velika crna svinja zbog svog prepoznatljivog fizičkog izgleda.

1

Kako sprečiti kanibalizam kod svinja?

Šta je kanibalizam kod svinja i kako nastaje? Da li postoje preventivne mere da se on spreči? O detaljima ovog problema pročitajte u nastavku teksta koji sledi.

1

Veštačko osemenjavanje svinja – put do kvaliteta

Pripust nerasta na nazimicu je već stvar prošlosti, danas se uz veštačko osemenjavanje svinja postižu mnogo bolji rezultati. Pročitajte sve o ovoj temi.

0

Suprasne krmače – neophodni uslovi, ishrana i nega

Suprasne krmače zahtevaju da se o njihovom zdravlju brine, uslovi u kojima su moraju biti higijenski kvalitetni, a ishrana vrhunska.

0

Ishrana prasadi i prašenje

Pre nego što se pojave novi stanari u vašem svinjcu, treba se na pravi način pripremiti za prašenje krmača, kao i za kvalitetnu ishranu prasadi.

3

Male tajne za dobru ishranu svinja

7

Ishrana prasadi i prašenje

3

Svinje za priplod: odabir, uslovi i nega

Priplodne svinje su one koje imaju najbolja svojstva. To znači da bi svinje za priplod trebalo da budu potpuno zdrave, čvrste telesne građe.

3

Farmia vodič za kategorije svinjskog mesa

Svinjsko meso se najviše koristi u ljudskoj ishrani. Od pihtija do filea, pročitajte koje kategorije svinjskog mesa redovno završavaju na vašoj trpezi.

2

Svinjokolj – praznik svinjskog mesa

Zimnica od povrća i voća je spremna, ali gde je ono glavno – meso i razne đakonije od mesa? Pročitajte više o ovom nezvaničnom srpskom zimskom prazniku.

2

Svinjarstvo u Srbiji

Kada je reč o proizvodnji mesa, svinjarstvo je najzastupljenija grana stočarstva u Srbiji. Na teritoriji Srbije se uzgaja oko 3,5 miliona svinja.

2

Kornvol – velika crna svinja

Kornvol, je rasa svinja poreklom iz Velike Britanije, poznata je još i kao velika crna svinja zbog svog prepoznatljivog fizičkog izgleda.

1

Kako sprečiti kanibalizam kod svinja?

Šta je kanibalizam kod svinja i kako nastaje? Da li postoje preventivne mere da se on spreči? O detaljima ovog problema pročitajte u nastavku teksta koji sledi.

1

Tov svinja: kvalitetnim uzgojem do ukusnog mesa

Kvalitetnim uzgojem određenih vrsta, pravilnom ishranom i negom dobijamo kvalitetno meso. Treba sebe prvo pitati: šta želim da dobijem od utovljenih svinja?

1

Male tajne za dobru ishranu svinja

7

Farmia vodič za kategorije svinjskog mesa

2

Mangulica

Mangulica potiče iz 19. veka. Zbog izuzetne skromnosti i otpornosti bila je jako popularna u Vojvodini i Mađarskoj sve do pedesetih godina prošlog veka.

0

Kratka, mala i debela – Vijetnamska svinja

Vijetnamske svinje potiču iz močvarnih delova Vijetnama i vode poreklo od divlje svinje. Obično se za njih vezuje crna boja, ali ima nekoliko vrsta meleza.

0

Veliki jorkšir

Veliki jorkšir je rasa svinja nastala u grofovini Jorkšir u Engleskoj i ima veliki značaj za svinjarstvo sveta i naše zemlje.

0

Sve što treba da znate o čuvanju svinja

Svinjarstvo je oduvek imalo izuzetno veliki značaj za našu zemlju, posebno za neke njene krajeve koji su od davnina poznati kao veliki proizvođači mesa.

0

Smeštaj svinja: objekti u svinjogojstvu (prvi deo)

Dobar smeštaj svinja jedan je od najvažnijih preduslova za uspešnu proizvodnju svinja.

0

Durok

Durok se ubraja u najrasprostranjenije rase u SAD i Kanadi. Ova rasa svinja nastala je 1860. godine i to iz više soja čija je odlika bila crvena boja dlake.

0

Tov svinja: kvalitetnim uzgojem do ukusnog mesa

Kvalitetnim uzgojem određenih vrsta, pravilnom ishranom i negom dobijamo kvalitetno meso. Treba sebe prvo pitati: šta želim da dobijem od utovljenih svinja?

1