Farmia Farmia

Kako izgledaju jednostavna kupovina i prodaja goveda u Srbiji?

Uz Farmiju, bikovi, krave, junice, telad trenutno na prodaju dostupni su na dohvat ruke.

Goveda na prodaju


Pogledajte slične proizvode


Brojevi govore za nas

75676 Registrovanih farmi
27019

Raspoloživih grla

28833765

Pregleda oglasa

Farmia razume da postoji ogromna potreba da se kupovina i prodaja goveda u Srbiji odvija lakše i brže. Povezujući kupce sa prodavcima širom zemlje, Farmia pomaže da se kupoprodaja goveda u Srbiji odvija u trenucima kada je to naisplativije, a bez dodatnih troškova koje tradicionalni vidovi kupoprodaje podrazumevaju.

Kada je nega životinja u pitanju, sveni smo da je svaki trenutak poseban. Da bi se odvila kupoprodaja krava, bikova i junadi, potreban vam je samo računar, tablet uređaj, ili mobilni telefon. Ne morate da prelazite kilometre da biste pristupili najvećoj stočnoj pijaci u Srbiji.


Mediji o nama:

Kako se kreću cene goveda u Srbiji?

Promena cena goveda na stočnim pijacama u Srbiji uslovljena je najrazličitijim faktorima. Ipak, izdvajaju se odnos ponude i potražnje, troškovi smeštaja i hrane, te kvalitet grla. Takođe, kako je tržište visoko fragmentisano, povezivanje prodavaca i kupaca goveda umnogome je otežano, a to otvara prostor dodatnim varijacijama u ceni. Kupovina i prodaja goveda u Srbiji obavlja se po cenama koje beleže promene na nedeljnom nivou.

goveda na prodaju
27019

Raspoloživih grla

Kako izgleda uzgoj goveda u Srbiji?

Za mala i srednja porodična poljoprivredna gazdinstva, govedarstvo je najvažnija grana stočarstva u Srbiji. Na osnovu Popisa poljoprivrede iz 2012. godine, srpsko govedarstvo broji 908 000 grla, a njime se bavi oko 177 000 poljoprivrednih gazdinstava. Od ukupnog broja goveda u Srbiji, krave muzare, sa oko 431 000 grla, zauzimaju prvo mesto, a nalaze se na oko 155 000 pojoprivrednih gazdinstava. Kada je uzgoj goveda u Srbiji u pitanju, tovno govedarstvo gotovo je zanemarljivo.

U rasnoj strukturi goveda, preovlađuje domaće šareno goveče u tipu simentalca. Znatno manje zastupljena su grla čiste simentalske i holštajn rase.

Kategorije goveda

Rase goveda


Saznajte više o stočarstvu

Nada za srpski agrar - bejbi bif!

Bejbi bif je strani naziv za uzgoj teladi radi proizvodnje mesa. Od rasa, preko tova i dokumenata, otkrivamo šta je sve potrebno za uspeh u ovoj oblasti.

Govedarstvo, Farme, 06. jul 2017.

10 neverovatnih rasa goveda

Širom sveta se nalazi ogroman broj neverovatnih rasa goveda za koje moguće niste čuli. Farmia vam otkriva 10 rasa koje će vas iznenaditi.

Govedarstvo, Farme, 23. dec 2016.

Ritanje krave pri ručnoj muži - pitanja i odgovori

Ručna muža krava spada među najteže i najodgovornije poslove na farmi, a ritanje krave samo otežava stvari. Zašto vam se krava rita i kako to sprečiti?

Govedarstvo, Farme, 21. dec 2016.

Pitajte veterinara: nega papaka kod krava

Papak je deo tela koji nosi celokupnu telesnu masu krave i neprestano je izložen štetnim činiocima spoljašnje sredine i nega papaka je od velikog značaja.

Govedarstvo, Farme, 09. sep 2016.


Upoznajte naše farmere

Da bih pronašao četiri kvalitetne junice, ranije sam morao da izdvojim značajno vreme. Preko sajta Farmia.rs kupio sam četiri junice vrhunskog kvaliteta. Tri su mi se otelile, a četvrta samo što nije. Sajt mi se dopada i posećujem ga redovno.

Zdravko Radošević Gornji Milanovac
 
Prodato
Prasići na prodaju Milenko Prodanov Šajkaš, Srbija, Južnobački okrug
 
Prodato
Stado virtemberg ovaca na prodaju Stefan Stojanovic Valakonje, Srbija, Zaječarski okrug
 
Prodato
Kobila radna i ždrebica lipicaner na prodaju Bogdan Šobat Vraćevšnica, Moravički okrug
 
Prodato
Sjagnjene dviske na prodaju Цветко Ђурасовић Darosava, Šumadijski okrug
 
Prodato
Ždrebe na prodaju Jole Jokanovic Kragujevac, Srbija, Šumadijski okrug
 
Prodato
Kobilica na prodaju Jole Jokanovic Kragujevac, Srbija, Šumadijski okrug
 
Prodato
Žensko tele na prodaju Slavoljub Ratković Petlovača, Mačvanski okrug
 
Prodato
Prasići na prodaju 28 komada Livada . Beograd, Srbija, Grad Beograd
Postavite oglas
Pretraga Poruke Moji oglasi