Kako izgledaju jednostavna kupovina i prodaja kokošaka u Srbiji?

Uz Farmiju, koke, petlovi, pilići, trenutno na prodaju dostupni su na dohvat ruke.

Kokoške na prodaju


Pogledajte slične proizvode


Brojevi govore za nas

108285 Registrovanih farmi
91144

Raspoloživih grla

39899188

Pregleda oglasa

Kupovina i prodaja kokošaka na tradicionalne načine iziskuje trošenje važnih resursa, kao što su vreme i novac. Prepoznavši ove izazove, Farmia je omogućila lako i brzo povezivanje kupaca i prodavaca živine, tako da kupoprodaja kokošaka može da se odvije u ekonomski najisplativijem trenutku.

Svesni smo da vam je svaki trenutak dragocen kako biste mogli maksimalno da se posvetite svojim životinjama. Da bi se odvila kupoprodaja koza, jarčeva i jaradi potreban vam je samo računar, tablet uređaj, ili mobilni telefon. Ne morate da prelazite kilometre da biste pristupili najvećoj stočnoj pijaci u Srbiji.


Mediji o nama:

Kako se kreću cene kokošaka u Srbiji?

Cene živine na stočnim pijacama u Srbiji uslovljene su raznolikim faktorima, među kojima su najbitniji odnos ponude i potražnje, te cena sirovina i hrane za živinu. Mnoga mala poljoprivredna gazdinstva gaje živinu za svoje potrebe, a povremeno je prodaju i izvan legalnih tokova, što otvara prostor dodatnim varijacijama u ceni. Kupoprodaja živine u Srbiji odvija se po cenama koje beleže promene na nedeljnom nivou.

kokoške na prodaju
91144

Raspoloživih grla

Kako izgleda uzgoj kokošaka u Srbiji?

Uzgoj živine primarno je opredeljenje za oko 414 hiljada poljoprivrednih gazdinstava. U odnosu na druge grane stočarstva, kretanje broja živine beleži kontinuirani rast, a naročito u poslednjoj deceniji. Tako se u Srbiji danas uzgaja blizu 26 miliona grla. Živina se ponajviše gaji u Šumadiji i Vojvodini gde se nalazi oko 20 miliona komada. Od ukupnog broja grla živine, skoro polovinu čine brojleri.

Od živine, kod nas se najčešće gaje kokoške domaćih rasa, a od plemenitih rasa na našim prostorima mogu se naći plimutorka i njuhemširka. Tokom vremena, došlo je i do ukrštanja ovih rasa, pa su tako nastali banatski gološijan, somborska kaporka, svrljiška i dečanska kokoš, a koje se smatraju domaćim rasama.

Kategorije kokošaka

Rase kokošaka


Saznajte više o stočarstvu

Biser seoskog domaćinstva - Morka

Morke su neumorne u cvrkutanju, uvek budne i oprezne, te na neki način čuvaju ostalu živinu od grabljivaca, obaveštavanjem celog domaćinstva.

Živinarstvo-kokoške, Farme, 29. dec 2016.

Jarebičasta italijanska kokoš - Talijanka

Italijanska kokoš, tj talijanka, smatra se najstarijom u Evropi. Sve vrste italijanske kokoši, pa tako i ova, idealni su za nosivost jaja i za izložbe.

Živinarstvo-kokoške, Farme, 02. dec 2016.

Šabo kokoš - tajnoviti japanski bantam

Kroz istoriju Japanci su kao odgajivači ptica i kokošaka bili pravi majstori u stvaranju ukrasnih i minijaturnih rasa kokošaka, rasa Šabo je jedna od tih.

Živinarstvo-kokoške, Farme, 03. avg 2017.

Mali, nizak, prgav, nabacite ipak kez – stiže kikirez!

Kikirez je vrsta živine koja se gaji kao ukrasna živina u dvorištima, u svrhu borbi ili kao dopuna raznolikom asortimanu živine na gazdinstvu.

Živinarstvo-kokoške, Farme, 21. okt 2016.


Upoznajte naše farmere

Nikako nisam mogao da pronađem kupce za moju živinu. Okolina gde živim naprosto je prezasićena ponudom i potražnjom, a bilo mi je potrebno nešto novo. Naišla je Farmia, a ja ne moram da brinem hoću li uspeti da prodam svoju živinu.

Aleksandar Petrović Mačvanska Mitrovica
 
Prodato
Kvalitetna prasad za tov Toma Prica Šabac, Srbija, Mačvanski okrug
 
Prodato
Kvalitet i povoljno Jovoša Todić Mačvanski
 
Prodato
Prasad jokšir x landras na prodaju Nemanja Rajic Sivac, Srbija, Zapadnobački okrug
 
Prodato
Omaticena jagnjad Miroljub Stevanović Godačica, Srbija, Raški okrug
 
Prodato
Ile de France ovan za priplod Rudolf Balassa Mali Beograd, Srbija, Severnobački okrug
 
Prodato
Mlade oplođene matice Vladan Pavlović Gaglovo, Srbija, Rasinski okrug
 
Prodato
Konj na prodaju Doru Barbu Mramorak, Srbija
 
Prodato
Sjenicka zenska jagnjad umaticena Ivan Brocic Guča, Moravički okrug
Postavite oglas
Pretraga Poruke Moji oglasi