Farmia Farmia

Kako izgledaju jednostavna kupovina i prodaja kokošaka u Srbiji?

Uz Farmiju, koke, petlovi, pilići, trenutno na prodaju dostupni su na dohvat ruke.

Kokoške na prodaju


Pogledajte slične proizvode


Brojevi govore za nas

61743 Registrovanih farmi
7172

Raspoloživih grla

22123834

Pregleda oglasa

Kupovina i prodaja kokošaka na tradicionalne načine iziskuje trošenje važnih resursa, kao što su vreme i novac. Prepoznavši ove izazove, Farmia je omogućila lako i brzo povezivanje kupaca i prodavaca živine, tako da kupoprodaja kokošaka može da se odvije u ekonomski najisplativijem trenutku.

Svesni smo da vam je svaki trenutak dragocen kako biste mogli maksimalno da se posvetite svojim životinjama. Da bi se odvila kupoprodaja koza, jarčeva i jaradi potreban vam je samo računar, tablet uređaj, ili mobilni telefon. Ne morate da prelazite kilometre da biste pristupili najvećoj stočnoj pijaci u Srbiji.


Mediji o nama:

Kako se kreću cene kokošaka u Srbiji?

Cene živine na stočnim pijacama u Srbiji uslovljene su raznolikim faktorima, među kojima su najbitniji odnos ponude i potražnje, te cena sirovina i hrane za živinu. Mnoga mala poljoprivredna gazdinstva gaje živinu za svoje potrebe, a povremeno je prodaju i izvan legalnih tokova, što otvara prostor dodatnim varijacijama u ceni. Kupoprodaja živine u Srbiji odvija se po cenama koje beleže promene na nedeljnom nivou.

kokoške na prodaju
7172

Raspoloživih grla

Kako izgleda uzgoj kokošaka u Srbiji?

Uzgoj živine primarno je opredeljenje za oko 414 hiljada poljoprivrednih gazdinstava. U odnosu na druge grane stočarstva, kretanje broja živine beleži kontinuirani rast, a naročito u poslednjoj deceniji. Tako se u Srbiji danas uzgaja blizu 26 miliona grla. Živina se ponajviše gaji u Šumadiji i Vojvodini gde se nalazi oko 20 miliona komada. Od ukupnog broja grla živine, skoro polovinu čine brojleri.

Od živine, kod nas se najčešće gaje kokoške domaćih rasa, a od plemenitih rasa na našim prostorima mogu se naći plimutorka i njuhemširka. Tokom vremena, došlo je i do ukrštanja ovih rasa, pa su tako nastali banatski gološijan, somborska kaporka, svrljiška i dečanska kokoš, a koje se smatraju domaćim rasama.

Kategorije kokošaka

Rase kokošaka


Saznajte više o stočarstvu

Biser seoskog domaćinstva - Morka

Morke su neumorne u cvrkutanju, uvek budne i oprezne, te na neki način čuvaju ostalu živinu od grabljivaca, obaveštavanjem celog domaćinstva.

Živinarstvo-kokoške, Farme, 29. dec 2016.

Jarebičasta italijanska kokoš - Talijanka

Italijanska kokoš, tj talijanka, smatra se najstarijom u Evropi. Sve vrste italijanske kokoši, pa tako i ova, idealni su za nosivost jaja i za izložbe.

Živinarstvo-kokoške, Farme, 02. dec 2016.

Šabo kokoš - tajnoviti japanski bantam

Kroz istoriju Japanci su kao odgajivači ptica i kokošaka bili pravi majstori u stvaranju ukrasnih i minijaturnih rasa kokošaka, rasa Šabo je jedna od tih.

Živinarstvo-kokoške, Farme, 03. avg 2017.

Mali, nizak, prgav, nabacite ipak kez – stiže kikirez!

Kikirez je vrsta živine koja se gaji kao ukrasna živina u dvorištima, u svrhu borbi ili kao dopuna raznolikom asortimanu živine na gazdinstvu.

Živinarstvo-kokoške, Farme, 21. okt 2016.


Upoznajte naše farmere

Nikako nisam mogao da pronađem kupce za moju živinu. Okolina gde živim naprosto je prezasićena ponudom i potražnjom, a bilo mi je potrebno nešto novo. Naišla je Farmia, a ja ne moram da brinem hoću li uspeti da prodam svoju živinu.

Aleksandar Petrović Mačvanska Mitrovica
 
Prodato
Prasići na prodaju Pera K Surčin, Grad Beograd
 
Prodato
Alpino muški jarići na prodaju Nenad Jovanovic Paraćin, Pomoravski okrug
 
Prodato
Prasići jorkšir-landras na prodaju Pera K Surčin, Grad Beograd
 
Prodato
Žrebica Hrvatskog posavca na prodaju Dejan Djokic Čačak, Moravički okrug
 
Prodato
Ovce na prodaju Rade Miskovic Mišar, Srbija, Mačvanski okrug
 
Prodato
Simental telad na prodaju Boka . Stara Pazova, Vojvodina, Sremski okrug
 
Prodato
Dvanest ovaca i trinaest jaganjaca na prodaju Aleksandar Petrovic Vladimirci, Mačvanski okrug
 
Prodato
Prasići jorkšir-landras na prodaju Pera K Surčin, Grad Beograd
Postavite oglas
Pretraga Poruke Moji oglasi