Kako izgledaju jednostavna kupovina i prodaja koza u Srbiji?

Uz Farmiju, koze, jarčevi, jarad, trenutno na prodaju dostupni su na dohvat ruke.

Koze na prodaju


Pogledajte slične proizvode


Brojevi govore za nas

92050 Registrovanih farmi
212736707

Raspoloživih grla

35261036

Pregleda oglasa

Prepoznali smo potrebu da se kupovina i prodaja koza u Srbiji odvija brže i lakše. Farmia je svesna da zastareli načini kupoprodaje oduzimaju stočarima dragocene resurse, pa želimo da pružimo mogućnost da se kupoprodaja koza odvije, u ekonomskom smislu, najisplativijem trenutku.

Razumemo da vam je svaki trenutak dragocen kako bi ste mogli maksimalno da se posvetite svojim životinjama. Da bi se odvila kupoprodaja koza, jarčeva i jaradi potreban vam je samo računar, tablet uređaj, ili mobilni telefon. Ne morate da prelazite kilometre da biste pristupili najvećoj stočnoj pijaci u Srbiji.


Mediji o nama:

Kako se kreću cene koza u Srbiji?

Promena cena koza na stočnim pijacama u Srbiji uslovljena je najrazličitijim faktorima, među kojima su najbitniji težina, pol, starost koza, ali i mesto i način uzgoja, jer sve je veća potražnja za proizvodima specifičnih karakteristika. Prostor dodatnim varijacijama kada je cena koza u pitanju ostavlja i visoka fragmentiranost tržišta, odnosno otežano povezivanje prodavaca i kupaca. Kupovina i prodaja koza u Srbiji obavlja se po cenama koje beleže promene na nedeljnom nivou.

koze na prodaju
212736707

Raspoloživih grla

Kako izgleda uzgoj koza u Srbiji?

U Srbiji je do Drugog svetskog rata postojalo 1,8 milion grla koza, nagon čega su proglašene štetočinama, a držanje koza bilo je zabranjeno. Polako se potvrđuje potencijal koje kozarstvo ima, o čemu svedoči i sve veći broj poljoprivrednika koji se opredeljuje za uzgoj koza, a naročito u južnoj i istočnoj Srbiji.

Uzgoj koza u Srbiji opredeljenje je za oko 63 hiljade poljoprivrednih gazdinstava. U njihovom posedu nalazi se 232 hiljade koza. Kada je u pitanju rasni sastav koza koje se uzgajaju na našim prostorima, najviše je zastupljena koza balkanskog tipa, zatim domaća bela koza, razni tipovi meleza, kao i sanska i alpino rasa.

Kategorije koza

Rase koza


Saznajte više o stočarstvu

Kako uspeti u kozarstvu?

Danas je ponovo kozarstvo u Srbiji u punom uzletu. Uzgajivači su spremni da uče i da se posvete ovoj stočarskoj grani, a Farmia otkriva sve o ovoj temi.

Kozarstvo, Farme, 13. okt 2016.

Pigmejska koza – sitna al’ dinamitna

Prvobitno nazvana kamerunska patuljasta, pigmejska koza potiče iz Afrike i uprkos malom rastu može da da veliku količinu mleka, a meso joj je ukusno.

Kozarstvo, Farme, 12. okt 2016.

Tajvanska koza – garavuša sa Dalekog istoka

Ukrštanjem Nubijske sa crnim burskim kozama dobijena je rasa crnih koza koja je u Tajvanu najzastupljenija - tajvanska koza!

Kozarstvo, Farme, 10. okt 2016.

I koze vole jogu

Joga vežbe osmišljene su da održavaju telesno i duhovno zdravlje vežbača. Ali, od skoro joga više nije rezervisana samo za ljude, već i za - koze!

Kozarstvo, Farme, 16. sep 2016.


Upoznajte naše farmere

Imao sam nameru da kupim kozu, ali nisam znao gde da je pronađem. Naišao sam na sajt Farmia.rs i brzom pretragom našao adekvatnu ponudu. Ispostavilo se da je prodavac u komšiluku, pa mi je to uštedelo vreme i novac. Želeo bih da pohvalim sajt, jer sam obavio željenu kupovinu za veoma kratko vreme.

Stevan Dobrosavljević Farma Dobrosavljević, Zaječar
 
Prodato
Prodajem 8 ovaca i ovna Aleksandar Savić Belotić
 
Prodato
Prasici na prodaju Luka Pajic Glušci, Mačvanski okrug
 
Prodato
Ile De France siljezice Sabolč Bičkei Trešnjevac, Vojvodina, Severnobanatski okrug
 
Prodato
Prasici na prodaju Obrad Gajic Zminjak, Srbija, Mačvanski okrug
 
Prodato
Sjenicke ovce Marko Lazic Svračkovci, Srbija, Moravički okrug
 
Prodato
Krave muzare Marina Bedic-Ivkovic Subotica, Vojvodina, Severnobački okrug
 
Prodato
Krava simentalka Radomir Mitrić Futog
 
Prodato
Engleski polukrvnjak Tibor Lovas Bačka Topola, Vojvodina, Severnobački okrug
Postavite oglas
Pretraga Poruke Moji oglasi