Kako izgledaju jednostavna kupovina i prodaja ovaca u Srbiji?

Uz Farmiju, ovce, ovnovi, jagnjad trenutno na prodaju dostupni su na dohvat ruke.

Ovce na prodaju


Pogledajte slične proizvode


Brojevi govore za nas

108285 Registrovanih farmi
811320241

Raspoloživih grla

39900330

Pregleda oglasa

Farmia razume da postoji ogromna potreba da se kupovina i prodaja ovaca u Srbiji odvija brže i lakše. Prepoznali smo da tradicionalna kupoprodaja ovaca oduzima vreme i vredne materijalne resurse, a povezujući kupce i prodavce, želimo da omogućimo da se kupovina i prodaja odvije u najpovoljnijem trenutku.

Kada je nega životinja u pitanju, razumemo da vam je svaki trenutak dragocen. Da bi se odvila kupoprodaja ovaca, jagnjadi i ovnova, potreban vam je samo računar, tablet uređaj, ili mobilni telefon. Ne morate da prelazite kilometre da biste pristupili najvećoj stočnoj pijaci u Srbiji.


Mediji o nama:

Kako se kreću cene ovaca u Srbiji?

Promena cena ovaca na stočnim pijacama u Srbiji pod uticajem je najrazličitijih faktora, a izdvajaju se preference kupca prema specifičnim karakteristikama životinje, te da li se ovce kupuju za klanje ili uzgoj, godišnje doba, ali i pregovaračke veštine kupca i prodavca. Takođe, kako je tržište visoko fragmentisano, povezivanje prodavaca i kupaca često je otežano, što otvara prostor dodatnim varijacijama u ceni. Kupovina i prodaja ovaca u Srbiji odvija se po cenama koje beleže promene na nedeljnom nivou.

ovce na prodaju
811320241

Raspoloživih grla

Kako izgleda uzgoj ovaca u Srbiji?

Uzgoj ovaca u Srbiji ima dugu tradiciju. Tome je ponajviše doprinelo obilje travnatih padina u našoj zemlji koje su naročito pogodne za ovčarstvo. Ovce se u velikim koncentracijama gaje u brdsko-planinskim predelima, posebno na istoku i jugu Srbije. Poslednji Popis poljoprivrede navodi da se ovčarstvom bavi blizu 155 000 gazdinstava u čijem posedu se nalazi preko 1,73 miliona ovaca.

Najrasprostranjeniji su različiti sojevi pramenki, a postoji i dvadesetak lokalnih priznatih rasa.

U Vojvodini, tradicionalno gajenje rase cigaja zamenjeno je virtemberg rasom i melezima virtemberga sa ostalim rasama. Takođe, sve češće se uzgaja i il de frans, savremena tovna rasa ovaca.

Kategorije ovaca

Rase ovaca


Saznajte više o stočarstvu

Kako do jagnjetine za koju se kupci grabe?

Jagnjeće meso je na prvom mestu po značaju u ovčarskoj proizvodnji, zato treba i da znate kako da iskoristite maksimum pri ishrani ovaca.

Ovčarstvo, 01. dec 2016.

Slana poslastica za ovce - so u kamenu

Ovce rado jedu koncentrat koji sadrži so kao deo smese i to nije slučajnost. Ovce imaju potrebu za unosom soli, a so u kamenu je za njih idealna poslastica!

Ovčarstvo, Farme, 24. nov 2016.

Berišon d Šer - Veliki pešak Francuske

Ukrštanjem merino ovnova iz Španije sa Engleskim mesnatim rasama dobijena je Berišon d Šer rasa ovce koja se gaji za proizvodnju mesa i vune.

Ovčarstvo, Farme, 23. nov 2016.

Jagnjenje – šta i kako?

Uspeh jagnjenja zavisi u znatnoj meri od dobre organizacije i pripreme. Neophodno je paziti na ovcu pred jagnjenje i biti prisutan tokom samog jagnjenja.

Ovčarstvo, Farme, 22. mar 2017.


Upoznajte naše farmere

Moj iskreni savet - pridružite se Farmiji. Za nas stočare, najvažnije je tržište, a ovaj jedinstveni sajt nam je omogućio da se naša grla prodaju na jednom mestu i da vam budu dostupna gde god da se nalazite.

Slavica Mirković Krnjevo
 
Prodato
Kvalitetna prasad za tov Toma Prica Šabac, Srbija, Mačvanski okrug
 
Prodato
Kvalitet i povoljno Jovoša Todić Mačvanski
 
Prodato
Prasad jokšir x landras na prodaju Nemanja Rajic Sivac, Srbija, Zapadnobački okrug
 
Prodato
Omaticena jagnjad Miroljub Stevanović Godačica, Srbija, Raški okrug
 
Prodato
Ile de France ovan za priplod Rudolf Balassa Mali Beograd, Srbija, Severnobački okrug
 
Prodato
Mlade oplođene matice Vladan Pavlović Gaglovo, Srbija, Rasinski okrug
 
Prodato
Konj na prodaju Doru Barbu Mramorak, Srbija
 
Prodato
Sjenicka zenska jagnjad umaticena Ivan Brocic Guča, Moravički okrug
Postavite oglas
Pretraga Poruke Moji oglasi